Receptek

Koreai ismerőstől tanult náthaűző forróital

content image

Hozzávalók:

  • 1 csésze darált gyömbér
  • 1 csésze méz

A gyömbérgyökeret tisztítsuk meg, aprítóval vagy reszelővel pürésítsük a gyömbért. Tegyük egy edénybe a gyömbért, és adjunk hozzá ugyanannyi mézet. Ha kicsit különlegesebb ízre vágyunk fahéjat is szórhatunk bele. Végül keverjük össze, és töltsük át kis befőttes üvegekbe. Több adagot készítve, sokáig a hűtőben eláll.. Pár kanál a mézes gyömbérhez csak forró vizet kell forralni és pár szelet citromot hozzáadva máris fogyasztható a gyömbértea.

Mézes salátaöntet

content image

Vegyünk egy jól záródó befőttes üveget és tegyünk bele egy kanál mézet, majd adjunk hozzá egy kanál mustárt és 2 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál balzsamecetet. Majd egy csipetnyi borsot and sót adjunk hozzá és kész is az öntetünk.

Vissza a Főoldalra